WELCOME

Üdvözöllek a blogomban! Sorozatokról, filmekről, műsorokról, könyvekről és a világ más dolgairól olvashatod a véleményem! Ha van kedved írj kommentet! Üdv.: Kitti

Utolsó kommentek

Schindler listája

2008.03.12. 20:12 :: KitCat

Mivel nyolcadikos vagyok, idén kell megtanulnunk a világ egyik legszörnyűbb időszakát történelemből. A második világháborúról és a Holocaustról hallani persze borzalmas, de sajnos minden megtörtént, így muszáj tudni róla. Ma délután az évfolyam nagy része a rajzteremben ült a tévé előtt. Megnéztük a Schindler listáját, s nagyon megfogott ez a film. Az osztályfőnököm egyszer körülbelül ezt mondta: ha egy ember meghal, az tragédia, ha 10 ember hal meg, az katasztrófa, de ha ezer ember hal meg, az már statisztika. Igaza van. Eddig nem tudtuk olyan jól átérezni ezt a szörnyűséget, hiszen milliókat gyilkoltak meg, s nem ismertük őket egytől eddig. De ez a film segített átérezni, hogy minden egyes áldozat volt valaki. Anya, gyermek, apa vagy egyszerűen csak egy érző lény. Szörnyű belegondolni, s a legutolsó jelenetben láttuk, hogy maga Schindler is majdnem beleőrült a gondolatba, hogy hiába mentett meg több, mint ezer embert, a többiek odalettek. Aki már ismeri ennek a korszaknak a történelmi hátterét és úgy érzi, hogy felnőtt a dologhoz, nézze meg a filmet!

4 komment

Címkék: schindler listája liam neeson schindlers list

A bejegyzés trackback címe:

https://kitti.blog.hu/api/trackback/id/tr15378359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dap · http://eszakorszag.blog.hu 2008.03.12. 21:57:27

Csakhogy ezt eredetileg Lenin mondta (pontosabban így: "Egy ember halála tragédia. Egymillióé statisztika") - azért ezzel megszorongathatod az ofőt:)
Btw ha érdekel még igazán egyedi irodalmi megközelítése a témának, olvasd el Vonneguttól az Éj anyánkat. Nem is hosszú, tényleg adhatsz egy esélyt, mert nagyon jó.

KitCat 2008.03.12. 22:18:55

Tudom, hogy nem az ofőm sajátja ez az idézet, csak mivel nem mondta, hogy kié, én csak hozzá tudom kötni. :)
Köszi az ajánlást, szerintem most rá fogok koncentrálni a hasonló témájú könyvekre, mert nagyon megfogott a dolog. Amúgy, örülök, hogy kommenteltél, jól esik látni, hogy valaki veszi a fáradságot, hogy írjon!

Tibi · http://top-secret.blog.hu 2008.03.13. 20:18:06

Csodálkozom hogy 8.ban ez a film kötelező. Szerintem egy 13-14éves diák még nincs felkészülve erre a filmre. De ez csak magánvélemény.

KitCat 2008.03.13. 21:14:41

Ha nem tanulnánk ezt a témakört, tuti nem nézették volna meg velünk. Jó pár évfolyamtársam nem értette meg igazán a filmet.(szerintem) Amúgy itt még nincs vége a dolognak, hiszen március 30.-ra írnom kell egy esszét a filmnől. Ha valakinek van bárminemű segítsége vagy anyaga hozzá, szóljon, mert jól jönne!! :)
süti beállítások módosítása