WELCOME

Üdvözöllek a blogomban! Sorozatokról, filmekről, műsorokról, könyvekről és a világ más dolgairól olvashatod a véleményem! Ha van kedved írj kommentet! Üdv.: Kitti

Utolsó kommentek

Szépművészeti Műzeum-Lélek és test

2008.08.17. 13:46 :: KitCat

Tegnap látogattam el a Hősök terén álló Szépművészetibe, hogy eleget tegyek egy kötelességemnek, ugyanis az újdonsült osztályfőnököm azt az utasítást adta, hogy a Lélek és test című kiállítást meg kell néznünk. Tudni kell, hogy az időszaki kiállítások nem két fillérbe kerülnek, így csak a tegnap jöhetett szóba, ugyanis minden hónap harmadik szombatján olcsóbb a jegy. Ilyenkor az ifjúsági csak 700 Ft a duplája helyett, s a kiskorút kísérő két családtag is féláron mehet be. A Lélek és test egy fotókiállítás, melyen megtalálhatók fényképek az 1800-as évektől napjainkig. Hat termet lehet végigzarándokolni, minden helyiségben más témával foglalkoznak a fotók. Igazából szinte minden tetszett, bár sosem fogom teljesen megérteni a művészeket, na meg azokat akik csodálják őket, még akkor is, ha annyira elvontak, hogy egy kukában látják az élet értelmét. A második teremben a testről magáról volt szó, s mikor megláttam a felhozatalt, örültem, hogy nem az öcsémmel jöttem. Aktképekről van szó, kedves olvasó, kemény aktképekről, de persze régiekről, nem a mai gusztustalan FHM vagy Playboy példányokra gondolok. Legjobban az borzasztott el, hogy ki volt állítva két kép egy kisfiúról. A srác alig lehetett 6 éves, én lánynak néztem és teljesen meztelen volt. Egy ilyen alkotásért ma jó pár év börtön járna, de hát a művész, az művész. Legjobban azok a művel érintettek meg, melyeken a háború szörnyűségét mutatták be. Igazából, fiatalabbaknak nem ajánlom a kiállítást, inkább olyanoknak, akik érettebbek. A képek egészen augusztus 24-ig látogathatóak, így aki meg akarja nézni őket, siessen!

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló lélek és test

A bejegyzés trackback címe:

https://kitti.blog.hu/api/trackback/id/tr14619767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása