WELCOME

Üdvözöllek a blogomban! Sorozatokról, filmekről, műsorokról, könyvekről és a világ más dolgairól olvashatod a véleményem! Ha van kedved írj kommentet! Üdv.: Kitti

Utolsó kommentek

Harry Potter és a halál ereklyéi-kérdések és válaszok

2008.02.18. 15:40 :: KitCat

Mint azt sokan tudják, Angliában a Harry Potter utolsó részének ez a borítója, pontosabban csak a gyerekkiadásnak. Én nem akarom megbántani a készítőjét, de nem csak hogy giccses, ronda és torz, de még meg nem is tükrözi a történet lényegét, fő vonalát. Jó, persze egy nagyobb fejezet a Gringotts-beli eseményekről szólt, de azért mégis úgy gondolom, hogy az amerikai változat, azaz, ami nálunk is használatos, sokkal jobb.

SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER

Itt egy kis kérdés-válasz inne-onnan a történetből, alias minden, ami érdekelhet a Harry Potter és a Halálos Ereklyékkel kapcsolatban. Ha lenne valami, ami még érdekel, írj a kommentbe és kiteszem a kérdésedet!

Petunia néni boszorkány?-Nem az, még csak nem is kvibli.

Piton jó vagy gonosz?-Végig a jó oldalon állt, mellesleg neki hála jutott el Lilly Evans a Roxfortba.

Miért ölte meg Piton Dumbledore-t?-Az igazgatót kis időn belül megölte volna a horcruxgyűrű, hiszen átok ült rajta, így megegyeztek Pitonnal, hogy a férfi ölje meg őt.

Ki lesz a Roxfort igazgatója?-Piton.

Visszatér Harry a Roxfortba tanulni?-Tanulni nem, de bejut és szinte az összes diák az oldalán harcol Voldemort és a halálfalók ellen.

Mi az a Halál Ereklyéi?-Egy régi mese szerint három testvér egy gyors sodrású és veszélyes folyón úgy kelt át, hogy hidat varázsoltak rá. A Halál nagyon megdöbbent, hogy ilyen frappánsan kijátszották őt, így mind a hármójuk kívánhatott tőle valamit. A legnagyobb egy pálcát kért, ami mindenkit legyőz.(Ez a Pálcák Ura)A középső egy követ kért, ami feltámasztotta a halottakat.(Fetámadás Köve)A legkisebb egy köpenyt kívánt, mely láthatatlanná teszi őt. A mese igaz volt valamilyen szinten, a legkisebb fiú Harry ük-ük-üknagyapja, így örökölte meg láthatatlanná tévő köpenyt. Ezek a halál ereklyéi. A Pálcák Ura nem más, mint Dumbledore pálcája, amit egy párbaj során szerzett. A kő pedig a gyűrűben van.

3 komment

Címkék: potter harry

A bejegyzés trackback címe:

https://kitti.blog.hu/api/trackback/id/tr7344247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rácz Stefán Tibor 2008.02.22. 20:17:10

A Pitonos részen nagyon-nagyon meglepődtem. Esküdni mertem volna hogy gonosz!

KitCat 2008.02.22. 20:59:56

Én is biztos voltam benne egy ideig, de azért fura volt, hogy Dumbledore vajon miért bízik meg benne mindig, mindenhol és bármilyen szituban.

Rácz Stefán Tibor 2008.02.24. 17:26:08

Rowling remekül csűrte-csavarta a dolgokat... Kár hogy végetért. De a csúcson kell abbahagyni, nem? :)
süti beállítások módosítása