WELCOME

Üdvözöllek a blogomban! Sorozatokról, filmekről, műsorokról, könyvekről és a világ más dolgairól olvashatod a véleményem! Ha van kedved írj kommentet! Üdv.: Kitti

Utolsó kommentek

LOST 4x02 Confirmed Dead-Halottnak nyilvánítva

2008.02.08. 22:04 :: KitCat

Nagyon tetszett. Az új Lost rész kicsit megvigasztalt és kiengesztelt a gyenge epizódfinálé után. Annyi minden történt, hogy leírni is nehéz, de most itt egy kis összefoglaló, VIGYÁZZ SPOILER!

Az első jelentben két tengeralatti szonda megtalálja az Oceanic 815 roncsait, benne az utasokkal. Be is mutatják a tv-ben a képeket, de erről majd később.

A szigeten landol egy elektromos vihar után egy helikopter négy utasával együtt. Az első „megmentő” neve Daniel Faraday. Picit bolondos fizikus, és nem igazán őszinte Kate-tel és Jack-kel, akikkel először találkozik a szigeten. Van nála egy fegyver, egy jeladó, s elkéri a telefont, hogy megkeresse tárai jelét. Az ő flashbackjéből kiderül, hogy a tévében látta először, hogy mi történt a repülővel, s igen elérzékenyült, ám kedvesének nem tudott magyarázatot adni, eddig úgy tűnik, hogy a túlélők/halottak között nincs ismerőse.

Dan, Kate és Jack elindulnak megkeresni a pasi egyik társát, aki a jelek szerint a sziklás parton van. Eleinte messziről látva azt hiszik, hogy meghalt, de amint a doki odaér, hogy megnézze, hirtelen felpattant és fegyvert ránt. Nem bízik a két túlélőben, egyfolytában Naomi-ról kérdez, s váltig állítja, hogy Jack-ék ölték meg, még pedig azért, mert az utolsó beszélgetésükkor azt üzente, hogy mondják meg a húgának, hogy szereti. Ez volt a titkos jelszó arra, hogy valaki épp fegyverrel tartja sakkban.

Az új „megmentő” neve Miles és a sziget előtt szó szerint szellemirtó volt. És ez nem vicc, tényleg ezt csinálta, nem kevés sikerrel és nem kevés pénzt összeszedve.

Miután odaérnek Naomi testéhez, el is végez valami szertartást és utána érkezik meg a felmentő sereg, azaz Sayid és Juliet két nagy fegyverrel. Így már nem kell félni, hogy a „megmentők” bántanák a túlélőket. Idő közben észre veszik a következő társuk jelét, aki nem más, mint egy fiatal tudóslány, Charlotte.

A csaj egy tó felett landol egy ágon lógva próbál kiszabadulni, s mikor belezuttyan a vízbe, úgy néz körül és örömködik, mint aki legnagyobb álmát valósította meg. A flashbackből kiderül, hogy Charlotte valamikor Tunéziában kutatott, s talált is valamit, egy jegesmaci több ezer éves csontvázát, s mellette egy DHARMA nyakörvet.

A lány Locke csapatával találkozik, akiknél ott van természetesen Ben is. Sawyer meg akarja ölni, mert figyelmezteti Locke-ot, hogy még bajt fog csinálni. Így is lesz. Miután Charlotte nagy lelkesedéssel kérdezősködik a túlélőkről, hirtelen megpillantják egy jelzőpisztoly lövedékének fényét, s a lány rögtön indulni akar, hogy megtalálja egyik társát, ám Locke nem akarja elengedni. A következő pillanatban két lövés dördül, s Charlotte látszólag holtan esik össze, Ben kezében pedig egy stukker füstölög. Azon ráveti magát Sawyer, Locke pedig a lányt vizsgálgatja, akin mellény volt, így nem halt meg. Mikor már épp meg akarják ölni Ben-t, hogy ne okozzon több gondot, az elkezdi mondani, hogy minden kérdésükre válaszol. Locke meg is ragadja a pillanatot, és ezt kérdezi: Mi a szörny? Mi a fekete füst? De Ben nem tudja a választ, ám azonnal elkezd beszélni Charlotte-ról és társairól. Honnan tudsz mindent? Kérdezik tőle, mire ő: Mert értem jöttek.

Ezalatt Jack-ék megtalálják Vincent-et, akin rajta van Charlotte jeladója, így rájönnek, hogy a lány Locke-kal van. Ők is látják a jelzőpisztoly lövedékét, így elindulnak a másik „megmentőért” A pasi elég ramaty állapotban van, egy idősödő, szakállas férfi, aki a helikopter pilótája volt és azt épségben letette egy tosztáson. Mielőtt még eljönnének érte, lát amúgy egy tehenet. A flashbackjéből kiderül, hogy mikor látta a tévében az Oceanic 815-ről készült víz alatti képeket, azonnal felhívta a forródrótot és azt állította, hogy a képen mutatott pilóta hullája nem azé, aki vezette a gépet. Bizonygatta, hogy tényleg nem lehet ő, hiszen nincs rajta az a gyűrű, amit mindig hordott. Azt mondja, azért tudja, hogy akkor is rajta volt, mert aznap neki kellett volna vezetnie a 815-öt.

A pasi neve Frank Lapidus.

Van még egy érdekes flashback, amelyben az előző részben látott gonosz, néger pasit látjuk, aki éppen megmutatja a négy „megmentő” fényképét Naomi-nak, aki nagy győzködés árán vállalja el csak a feladatot. Megkérdezi, hogy mi van, ha találnak túlélőket. A néger pasi nem akar erről hallani, biztos benne, hogy nincsenek túlélők.

Eközben kiderül, hogy a helikopter működőképes, Juliet Franket istápolja, s mikor a férfi megtudja a nő nevét, azonnal elmondja Miles-nek, hogy Juliet nem volt a gépen, mivel nem volt rajta az utaslistán. Erre a szellemirtó nagyon dühös lesz, és újra fegyvert ránt. Az utolsó jelenet az, amikor Ben kitálal Locke-nak a „megmentőkről” és elmondja, hogy érte jöttek.

Szólj hozzá!

Címkék: lost

A bejegyzés trackback címe:

https://kitti.blog.hu/api/trackback/id/tr46331819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása